Yacht Racing... because other sports require only one ball!

Cupa Romaniei si Campionatul National de Yachting Offshore sunt competitii in care Mojo Yachting Club participa cu 5 ambarcatiuni in fiecare sezon de yachting. Echipajele de pe Irony, Nemo, Mojo, Harmony si Freya isi propun in fiecare sezon competitional performanta prin dezvoltarea cunostinelor, competentelor si abilitatilor membrilor lor.

CE ESTE O REGATTA?

Competitiile sportive in yachting se numesc regatte. Regattele sunt compuse din mai multe curse in urma carora se stabileste un clasament. Cupa Romaniei si Campionatul National de Yachting Offshore sunt competitii ce se compun din mai multe regatte (etape), iar clasamentul final este alcatuit din totalul clasarior unei echipe pe parcursul competitiei respective. Ambele competitii sunt de tip "fleet race" ceea ce inseamna ca ambarcatiunile concurente pot fi diferite constructiv, iar timpii finali obtinuti sunt corectati cu un coeficient de handicap astfel incat perfomantele contructive ale navelor sa fie egalizate si sa primeze maiestria echipajelor in a manevra ambarcatiunea.

CUM SUNT CURSELE?

Cursele din cadrul unei regatte pot fi de 3 feluri: inshore, costal si offshore. Cursele inshore sunt curse pe trasee mai scurte, delimitate de balize de obicei in apropierea portului/marinei de desfasurare a regattei. Cursele de tip costal au o lungime medie, de obicei nu depasesc 40 mile nautice ca distanta parcursa si se desfasoara in zona de trafic costier. Cursele offshore sunt curse pe distante mari, de regula peste 40 mile nautice.

CINE CONCUREAZA?

Yachting-ul competitional offshore autohton este un sport eminamente amator, echipajele fiind formate in cvazimajoritatea lor din sportivi amatori. In cadrul echipelor noastre exista un mixt intre sportivi cu exerienta si oameni care abia au descoperit sportul cu vele legati de pasiunea comuna pentru ambarcatiuni, adrenalina, competitie, valuri si vant. Ca si varsta, cea mai tanara componenta a echipajelor noastre este Madalina (18 ani), iar Mircea (67 ani) este cel mai expermientat membru al clubului nostru.

ASOCIATIA CLUB SPORTIV MOJO YACHTING

Activitatea competitionala a clubului nostru se desfasora prin A.C.S. Mojo Yachting, asociatie non-profit care isi propune practicarea, popularizarea si dezvoltarea yachtingului competitional. A.C.S. Mojo Yachting este afiliata a F.R.Y. (Federatia Romana de Yachting) din anul 2017.

Mai multe detalii despre activitatea A.C.S. Mojo Yachting aici:

www.MojoYachting.ro